Hoppa till sidans innehåll
Foto: TJ Tif 80 år

Tösse IF:s Historia


  TÖSse IF historia.                                                                    

Tösse IF bildades onsdagen den 24 augusti 1932. Första mötet och bildandet av förening ägde rum i fastigheten Amnebyn 1:4 Tösse Bilverkstad.

 De personer som var med och blev de första medlemmarna i Tösse IF var: Sigurd Svensson, Thure Lindström, Torsten Sund, Gustav Björklund, Frits Johansson, Valle Björklund, Erik Björklund, Torsten Björklund, Erik Wärn, Filip Ljung, Tage Lindström, Georg Jansson, Karl Nilsson, Gösta Ljung, Gustav Larsson, Einar Johansson.

                             

Den första styrelsen valdes och fick följande utseende

Ordförande:              Sigurd Svensson                                     

Vice ordf:                  Torsten Sund

Sekreterare:             Thure Lindström               

Vice sekreterare:     Einar Johansson 

Kassör:                     Gustav Björklund

Revisorer:                 Frits Johansson och Valle Björklund

 

Fotbollen rullade igång redan på hösten efter föreningen hade bildats och den 18 september kl. 2 em. spelades den första matchen mot Stora Strands fotbollslag på deras fotbollsplan det blev förlust med 3-1.

Första hemmamatchen spelades på en plan som låg vid Hängelserud eller Möllerud som det står i protokollet. Första laget som gästade Tösse var Tveta Bollklubb och det var den 25 september kl. 3 em. och tyvärr även i den matchen blev det förlust med 3-1.

 

Senare fortsatte fotbollsspelet i Nordöstra Dals Pokalserie. I den serien spelade förutom Tösse IF, Ånimskogs IF, Köpmannebro IF, Tisselskogs IF och även Larsbols IF. Det framgår av protokoll att denna serie vanns av Tösse IF vilket år går inte att få fram

 

1935 finns Tösse IF med i Dalslands Fotbollförbunds serie. Här kan Ni på vår hemsidan följa Tösse IF:s placeringar i samtliga serier som föreningen har deltagit ifrån 1935 till 2006.

För att se fotbollsstatistik och maratontabeller gå in under rubrik Dokument.

 

 

Det var inte bara fotboll som Tösse IF sysslade med under de första verksamhetsåren. På vintern handlade det mycket om skidor. Skidtävlingar anordnades med flera  klubbar som deltagare och som enskilda klubbtävlingar. Man kunde till och med kåra en klubbmästare i Skidhopp det var Torsten Sund som hoppade 9 meter. Kanske fortfarande ett oslaget klubbrekord i Tösse IF ?

 

Även Allmän idrott eller Friidrott som det heter i dag, stod på programmet och det tävlades mycket på gamla Gustavsbergsvallen som blev föreningens första idrottsplats från 1934 fram till 1960 när den första matchen på Tössevallen spelades.

Detta var lite om hur det hela började så kan Ni på vår hemsida vidare följa vår förenings historia genom att titta på alla placeringarna i de serier som Tösse IF har deltagit i och även ställningarna i maratontabellerna.    

Åke Nilsson     

          

 

Tösse IF vill tacka Åke Nilsson för detta stora arbete.

Bilder från utställningen Tösse IF 80 år

Tif 80 år
Tif 80 år

Tif 80 år
Tif 80 år

Tif 80 år Tif 80 år

Tif 80 år Tif 80 år

Tif 80 år Tif 80 år
Tif 80 år Tif 80 år
Tif 80 år Tif 80 år
Tif 80 år Tif 80 år
Tif 80 år Tif 80 år
 Tif 80 år  Tif 80 år
 
 Tif 80 år  Tif 80 år  
 Tif 80 år  Tif 80 år  


 

Uppdaterad: 24 MAR 2017 12:37

Tösse IF:s helårssponsorer

 

Intersport

CanAllto-El

Pokalhuset

 

 Optimera

colorama

Heintz Bil_logo_004

BäcksGolv

Handelsbanken

Postadress:
Tösse IF - Fotboll
Frillsätersvägen 3
66298 Tösse

Besöksadress:
Frillsätersvägen 3
66298 Tösse

Kontakt:
Tel: 0532-20131
Fax: +46532-20131
E-post: This is a mailto link